
پمپ آب چیست؟
به طور کلی وظیفه انتقال سیالات به عهده پمپ می باشد. پمپ آب جهت تامین و انتقال آب در تاسیسات آبرسانی مانند خانه ها، کشاورزی، آب نماها و غیره استفاده میگردد.
امروزه یکی از بزرگترین مشکلات در اکثر خانه ها مشکل تامین و فشار آب مصرفی میباشد. به همین جهت پمپ آب های خانگی در ابعاد متنوع جهت استفاده در هر ساختمانی تولید شده است.
انواع پمپ آب
پمپ های آبرسانی از نظر:
- اندازه
- دور موتور
- نوع و جنس پروانه و بدنه
- نوع کاربرد و عملکرد و محلی که پمپ در آنجا نصب میشود.
دارای تنوع بسیار زیادی میباشد. که از پمپ های کوچک خطی تا پمپ های توربینی را شامل می شود. با توجه به قابلیت های مختلف هر پمپ مخصوص مکان های جداگانه ای است.
جدول انتخاب پمپ آب مناسب
در صورت کمبود فشار آب در ساختمان خود می توانید با توجه به عواملی مانند متراژ واحد، تعداد طبقات ساختمان، میزان مصرف آب، تعداد شیر آب که در هر واحد استفاده میشود، اقدام به خرید پمپ خانگی متناسب با مصرف خود کنید. برای راهنمایی با کارشناسان گروه صنعتی سدکو تماس گرفته و یا به جدول راهنمای پمپ آب خانگی پنتاکس مراجعه کنید.

با انتخاب پمپ مناسب میتوانید به راحتی با تقویت فشار آب مشکلات ایجاد شده برای خود را از بین ببرید.
انواع پمپ از نظر توان
پمپ های تقویت فشار درانواع توان های مختلف به مشتریان قابل ارائه میباشد. از انواع پمپ های آب خانگی میتوان به پمپ آب نیم اسب، یک اسب، یک و نیم اسب و دو اسب اشاره کرد. هر یک از انواع این پمپ برای مکان های مختلف کاربرد دارد. به عنوان مثال از پمپ های آب نیم اسب جهت تقویت فشار آب یک ساختمان یک طبقه ۱۵۰ متری مناسب میباشد.
تقویت فشار آب بیشتر
یکی از تجهیزات مورد استفاده برای تقویت فشار آب بوستر پمپ است. بوستر پمپ ها عمدتا برای تقویت فشار آب مورد استفاده قرار میگیرند که معمولا شامل بوستر پمپ های آبرسانی و آتش نشانی است .
در بوستر پمپ ها برای کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر قطعات از اینورتر(دور متغیر الکترونیکی ) استفاده میگردد. اینورتر با کنترل سرعت خروجی پمپ ها به وسیله سنسور هایی که بر سر راه آن ها است با محاسبه میزان فشار، باعث مصرف انرژی کمتر میشوند.


پمپ کم صدا یا بی صدا
یک کلمه که به اشتباه در بازار رواج دارد پمپ بی صدا است. تمام پمپ ها به میزان دور موتور دارای صدا هستند که با توجه به نوع و برند های موجود در بازار این میزان صدا متفاوت است. با استفاده هر چه بیشتر از پمپ ها این صدا بیشتر خواهد شد. در نتیجه پمپی وجود ندارد که بی صدا باشد.
برای کاهش دفعات خاموش روشن شدن و کارکرد اتوماتیک پمپ خانگی اقدام به نصب مخزن تحت فشار درجه دار و کلید اتوماتیک کنید. چرا که باعث کمتر شدن صدای پمپ میشود. اب تحت فشار ذخیره شده در منبع باعث ایجاد یک جریان متناوب و یکنواخت در لوله میشود که درنتیجه آن عمر قطعات پمپ بیشتر میشود.
نکات هنگام نصب پمپ آبرسانی خانگی
- بهتر است هنگام نصب محل پمپ پایین تر و یا همسطح ورودی آب باشد تا باعث کاهش راندمان پمپ و وجود خلاء نشود.
- پمپ خود را حتما در حالت تراز قرار دهید زیرا تراز نبودن آن باعث خارج شدن حالت بالانس قطعات متحرک و مشکلات جدی در پمپ خانگی میشود.
- به منظور جلوگیری از بازگشت آب سیستم در پمپ شیر یکطرفه در مسیر خروجی آب نصب کنید.
- وزن لوله آبرسانی و فونداسیون محل نصب پمپ را حتما محکم کنید تا باعث جلوگیری از صدای اضافی و خراب شدن زود هنگام پمپ آب خانگی شما شود.
جهت انتخاب مناسب ترین پمپ خانگی برای ساختمان خود درصورت نیاز میتوانید با کارشناسان گروه صنعتی سدکو تماس بگیرید.
تنظیم پمپ های خانگی
الکتروپمپ آب خانگی به دو دسته الکتروپمپ افزایش فشار آب که دارای ۳۰۰۰ دور است و الکتروپمپ در حال گردش که دارای ۱۵۰۰ دور است تقسیم میشوند.

هرچه دور الکتروموتور بیشتر باشد صدای پمپ و فشار آن بیشتر است .
اتوماتیک کردن الکتروپمپ های آب خانگی به سه صورت انجام میشود:
استفاده از اینورتر
استفاده از ست کنترل یا کلید دیجیتال
استفاده از منبع تحت فشار
پمپ های تقویت فشار آب خانگی مدل های مختلفی دارند
پمپ خانگی با منبع انبساط :
در پمپ آب خانگی با منبع انبساط باید دفعات بیشتری نسبت به دیگر مدل ها مورد بازدید و سرویس کردن قرار بگیرد. اندازه مخزن انبساط این پمپ ارتباط مستقیم با میزان آب مصرفی محل نصب دارد. پمپ با مخزن انبساط با نام های پمپ آب با منبع فشار و پمپ آب و مخزن شناخته میشوند.
پمپ آب خانگی با کلید اتوماتیک :
پمپ خانگی با کلید اتوماتیک نسبت به دیگر مدل ها دارای هزینه کمتری میباشد. این پمپ برای مکان هایی که مقدار مصرف کمی دارند مناسب میباشد زیرا بعد از هر بار باز شدن شیر آب کلید اتوماتیک استارت زده و پمپ شروع به کار میکند.
بوستر پمپ خانگی
بوستر پمپ خانگی به دلیل هزینه نگهداری کم و با صرفه بودن، دارای جایگاه مهمی در صنعت بوده و در نتیجه در اکثر مجتمع های مسکونی و مراکز بزرگ تفریحی، اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد.
از اجزاء تشکیل دهنده بوستر پمپ خانگی می توان به الکترو پمپ، فشار سنج، تابلو کنترل، اینورتور و غیره اشاره نمود.
